KAMARÁDŮV PRŮVODCE GRABMASTERS NA GRABŠTEJNĚ

Grabmasters week je na spadnutí, tak vám konečně přinášíme i něco hooodně užitečného. Navazujeme na článek o kamarádech a plníme slib. Tady je 

KAMARÁDŮV PRŮVODCE GRABMASTERS NA GRABŠTEJNĚ

Jestliže plánujete výlet na Grabštejn na Grabmasters, pak tento unikátní průvodce bude pro vás zdrojem všech potřebných informací a tipů. Co byste tedy měli vědět, než vyrazíte;

Otevírací hodiny:
Hřiště bude otevřeno každý den počínaje středou 5.4. od rána do večera.

Důležitá informace pro fanoušky:
Ve čtvrtek 6.4. startuje z jamky číslo jedna jeden z duchovních otců turnaje a člen Governors of Grabmasters David Forby Forbelský v 10:32AM

Dopravní info:
Nejbližší mezinárodní letiště je Letiště Václava Havla v Praze.
Nejbližší lokální letiště je pak v Sychrově u Hodkovic nad Mohelkou.
Při cestě autem si buď nalaďte ČRO1 Radiožurnál na 95,9FM (Liberec), 90,9 (Ústí nad Labem) nebo třeba 94,6 (Praha) a poslouchejte minimálně jednou za půl hodiny Zelenou vlnu. Nebo nalaďte Dopravu 007 na Rádiu Impuls a to na FM frekvencích 92,1 (Liberec), 96,9 (Praha) nebo třeba 102,0 (Ústí nad Labem).

Trasa:
Nějak se dostaňte na silnici 35/E442 a jeďte po ní nejlíp až do Bílého Kostela nad Nisou. Použijte sjezd na silnici 35 a jeďte po silnici 35 do cílové destinace Chotyně. Adresa klubu je Golf Club Grabštejn, Grabštejn, 463 34 Chotyně. 

Parkování:
Poté co sjedete ze silnice 35 a zahnete přes most na „Kroupa Lejn“, máte možnost dojet až ke klubovně, kde je k dispozici malé a počtem míst omezené parkoviště. Je sice veřejné, ale vzhledem k počtu hráčů, kteří asi dorazí před vámi, kamarádi, se tady moc nechytnete. Toto parkoviště je na obrázku označeno jako „P1“. Pokud tedy na P1 už není místo, můžete sjet zpátky na P2, které je větší a je hned na začátku „Kroupa Lejn“. Tedy za mostem. Řešením samozřejmě je nechat tady auto rovnou… Jo, a pokud se nechytnete ani tady, tak to už tedy nevíme…

Prodej suvenýrů – merchandising:
V klubovně. Stany stavět nebudeme. Není kam…

Občerstvení:
Vynikající v klubovně, ale když si něco přinesete sebou, tak se nikdo nezblázní. Upozorňujeme, že na hřišti žádná bugyna, označená Jako „Drink help“, nebo „Nápojová pomoc“ a podobně jezdit nebude. To jen tak na okraj.

Toalety:
V dostatečném počtu v budově klubovny. Někdo by řekl, že jedna pánská a jedna dámská jsou málo. Jenže zatím to vždycky stačilo. Takže jak píšeme – v dostatečném počtu. Nota bene na hřišti najdete 867 stromů a 93 křovisek.

Scoreboards a Leaderboard:
Na klubovně. Jeden.

Dress Code:
Oblékněte se podle toho, jaké bude počasí. Zkoušíme to takhle dělat už léta a funguje to.

Obuv:
Jakákoliv nebo žádná. Dámy na jehlách prosíme, aby nevstupovaly na žádný z greenů (to jsou takové ty plochy, co vypadají jako koberec u vás v obyváku). Pokud dámy na vysokých podpatcích někde na hřišti uváznou, budou vyproštěny ihned, jak to jen půjde.

Divácké body:
Nejde o žádnou soutěž, chceme vám dát pár dobrých tipů, kde stát, abyste z toho něco měli. Jsou na plánku označeny písmenem D a číslem. Takže;
D1 – zahrnuje klubovnu, Mix-Zone, cvičný green a taky driving. Tady se můžete hvězd Grabmasters doslova dotknout a taky na ně zkusit promluvit. Reakce pozitivního charakteru ale nejsou garantovány. To víte, jde o všechno… Taky je sem zahrnuto odpaliště jedničky. Ale tady se už nikoho nedotýkejte a ani na nikoho nemluvte. Jednak se to tak běžně dělá a jednak (zcela výjimečně) nehraje Bubba Watson, který randál miluje.
D2 – Tady je super vidět na troj- a čtyřputty na dvojce. Docela zábava. K zaslechnutí jsou zvláštní komentáře. No a taky vidíte všechny hledající na trojce a čtyřce. Taky docela sranda. Na hledání míče je maximálně 5 minut. Takže můžete z legrace zkusit stopovat hledačky a třeba druhý den přijít s názorem, že některý z hráčů těch pět minut přešvihnul. To je pak tuplem sranda.
D3 – Docela nuda. Ale když rozjedete sázky na to, kdo bude v bunkeru, nejblíž jamce a podobně, tak vám to tady uteče.
D4 – za greenem šestky je vidět celé údolíčko a na šestce a sedmičce se vždycky láme chleba. A tohle místo je vyhrazeno těm, na které už nezbyde místo na tribuně.
TRIBUNA – je obrovská a je tak skvěle konstruovaná, že se na ní vejdou stovky diváků. Nachází se vpravo od šestky a zabírá celou stráň. Vidíte z ní totéž, co z diváckého bodu D4. Ale jste na tribuně, takže co je víc!

Jo a ta vytečkovaná oblast je Par3 Course. Tam bude fičák ve středu, ale to vy přece, jako správní kamarádi, dobře víte.

Tak se na vás těšíme!!!