Cut a jeho pravidla na Grabmasters

Stejně jako na každém jiném čtyřdenním turnaji, ani na Grabmasters nepostupují do víkendových bojů všichni hráči, ale pouze Ti, kteří projdou po pátečním kole cutem. Cut je vlastně nástroj, který pořadatelům zajistí, že o ceny hrají pouze ti nejlepší ze startovního pole a také nástroj, který upravuje trvání víkendových kol, protože ta musí splňovat náročné požadavky televizních stanic, které turnaje vysílají.

Grabmasters tedy nemůže být výjimkou a i my musíme jasně stanovit pravidla cutu. V tomto bodě se maličko odchýlíme od originálu v Augustě a budeme trochu benevolentnější, protože Grabmasters se snaží především vyjít vstříc svým hráčům a také proto, že jsme na GolfChannelu dojednali pro náš turnaj výjimku. Proto cut nastavíme podle standardu PGA.

Cutem tedy projdou všichni hráči na prvních 70 místech leaderboardu po pátečním kole, dále pak všichni na děleném 70. místě – tedy hráči, kteří budou mít stejně ran jako ten, který je na 70. místě a dále také všichni hráči, kteří se do tohoto limitu nevejdou, ale ztrácejí na vedoucího hráče maximálně 10 ran.