Startovné 2016

Startovné 2016Náš web by určitě působil podezřele, kdybychom na něm zveřejňovali pouze pozitivní informace. Nyní nastal ten správný okamžik, abychom tedy nahlédli i na odvrácenou tvář Grabmasters. Grabmasters totiž není jen turnaj, který všem přináší radost, zábavu, přátelství, romantické zážitky, nové lásky a frustraci ze zkažených ran. Grabmasters je v dnešní době již i institucí, která překročila hranice regionu a podílí se na ekonomickém a společenském dění v naší republice a my si díl naší zodpovědnosti plně uvědomujeme a rozhodli jsme se, že stejně jako ostatní ekonomicky aktivní subjekty budeme bojovat proti potencionálním ekonomickým nepříjemnostem. V letošním roce jsme se zaměřili na deflaci a deflační spirálu, která by mohla nepříjemně rozvířit poklidný grabštejnský vzduch.

Ovšem co vlastně je taková deflace? Vysvětleme si to na takovém malém příkladu z golfového prostředí:

Při klesajících cenách startovného totiž lidé méně utrácejí. Pokud vědí, že má startovné ještě dál zlevňovat, tak účast na turnajích opakovaně odkládají. S klesajícím počtem startujících se snižuje i počet pořádaných turnajů. Hřiště tak potřebují od zaměstnanců méně práce, což vede k poklesu mezd, nebo dokonce k propouštění. A deflační spirála pokračuje – jestliže se domácnostem snižuje příjem, tak s utrácením za startovné nadále otálejí a na turnaje nechodí téměř vůbec. Pokles cen startovného nepomáhá ani dlužníkům. Při splácení svých v minulosti neuhrazených startovných musí totiž stále vracet původní částku, i když mají vzhledem k poklesu cen startovného i mezd méně peněz.

Grabmasters proti tomuto nešvaru bojuje a soutěžní výbor se usnesl, že pro rok 2016 bude startovné zvýšeno na 1200,- Kč. Pokud toto zvýšení domyslíte v důsledcích výše uvedeného, jistě zjistíte, že se tím pádem budeme mít všichni lépe a o tom nám jde především.

Startovné zahrnuje stejně jako v minulých letech:

  • Par 3 contest
  • Večeři šampiónů
  • čtyři soutěžní kola
  • oběd po každém hracím kole.