Aktuální téma: prodloužení třináctky

Zajímavá informace přišla v posledních dnech z Augusty. Ve hře je totiž prodloužení ikonické 13. jamky, která svou výměrou začíná být hráčům pro smích. Je to par 5, kde se běžně bere na druhou ránu do greenu wedge. Vedení Augusta National tedy začalo skupovat přilehlé pozemky a vážně uvažuje o tom, že by jamka byla v budoucnu prodloužena.

Otázkou zůstává, jak se v Augustě dozvěděli, že tuto úpravu zvažujeme. Samozřejmě, že Grabmasters je jako vždy o dva kroky napřed a prodloužení třináctky je již několik let připraveno a je jen otázkou času, kdy bude spuštěno. I když v našem případě je třináctá jamka designována tak, aby k potupným útokům krátkými holemi druhou do greenu nedocházelo. V současné době to vypadá tak, že nejspíš počkáme na kolegy a tuto změnu provedeme zároveň s Augustou. Prozatím můžeme slíbit, že v letošním roce k němu ještě nedojde.

Pokud budeme mít v průběhu turnaje pocit, že by hřiště mělo být delší, není problém situaci řešit na jiných místech. Je to jedna z variant, kterou máme v záloze a nečiní nám problém přestavět hřiště mezi jednotlivými koly až na par 78.