Hřiště odpočívá

Každý zelenodržeč vám jistě potvrdí, že zima v golfu slouží k tomu, aby se hřiště připravilo na další sezónu. Tráva si odpočine, protože je v dormaci. Nabírá síly do dalšího roku a hlavně – nikdo do ní alespoň pár dní v roce nekope. Nakonec ne nadarmo nás o této problematice poučuje i staré příslovi – únor bílý, pole sílí. Nenechme se zmást tím, že je teprve leden. Vždyť říjnová revoluce byla také v listopadu. 

Důležitou součástí naší návštěvy bylo zkontrolovat i další parametry. Například činnost krtků, protože ryje-li krtek v lednu, končí zima v květnu. To by mohl být problém. Naštěstí jsme žádné podezřelé aktivity nezaregistrovali. Další poučka říká: leden studený – duben zelený. V tomto bodu je vše v pořádku. Leden můžeme jednoznačně za studený označit. Kontrolní měření byla provedena a porovnána s červencovými hodnotami. A poslední pranostika, kterou bychom neměli opomenout je: Když je na Nový rok hezky, bude tak i o žních. Ale to je nám tak nějak jedno.

Během dnešní inspekční cesty jsme měli za úkol prověřit zejména to, zda je technologický postup nejznámější únorové poučky řádně dodržován. Pracujeme samozřejmě s předstihem a neradi bychom riskovali před blížícím se Grabmasters jakékoliv zanedbání. Dobrou zprávou je, že na Grabštejně je vše v nejlepším pořádku. Z nedalekého Východního Německa byla objednána dodávka sněhu, který byl pečlivě rozmístěn na celé hřiště, kde bude udržován až do konce měsíce. Následně bude opět odstraněn a veškeré tréninkové plochy budou zpřístupněny, abychom se mohli začít včas připravovat.

Driving je zcela pokryt odpálenými míči. Z dálky to působí dojmem, jakoby na něm ležel sníh.

Luděk evidentně nezahálí ani v zimě. Jinak si ty stopy ve sněhu neumíme vysvětlit.

Zvědavci

Prchající zvědavci

Váhající zvědavci

i hrad spí