Diváci, fanoušci nebo patroni? Ani jedno!!!

Kdo bude sledovat letošní Grabmasters? Na většině turnajů v ČR potkáte diváky. Z nich někteří jsou fanoušky některého z českých nebo zahraničních hráčů. V Augustě to mají opravdu jinak. Jak? V Augustě během Masters Week na diváka nenarazíte! Všichni jsou to patroni!

 

Jaký je v tom rozdíl? Patroni začínají popíjet až na hřišti National Clubu, fanoušci jinde začínají už na letišti. Fanoušci si na hřišti vyměňují velké kovové mince nebo malé papírové bankovky. Ať už za hry nebo po ní. Jsou to sázky na to, kdo zahraje příhru blíž k jamce, kdo dá putt, delší drive nebo zahraje víc birdie na první devítce. Tohle patroni na The Masters zásadně nedělají. Patroni nosí na Masters golfové boty se spiky, fanoušci / diváci nosí normální boty, sandály a někdy i chodí naboso. Fanoušci – diváci si vážou svetr kolem pasu, patroni si ho dávají přes ramena. Proč? The Masters mají svá nepsaná pravidla, mezi která, kromě názvu PATRON pro diváka, například patří;

 

1) Nechte mobil v autě

Nebo na hotelovém pokoji. Zapomeňte na to, že všechny profesionální túry celého světa už boj s mobily dávno vzdaly, ba dokonce vás vybízejí k tomu, abyste si do mobilu stáhli turnajovou apku, díky které budete vědět i to, na co zrovna nevidíte. Je to o to legračnější, že třeba na tréninkové dny si můžete vzít regulérní foťák. Který, byť stál 500 dolarů, dělá fotky horší, než váš Samsung nebo iPhone.

 

2) Nenoste zelené sako

Jako dobrý patron se nebudete přece na hřišti vydávat za člena klubu nebo dokonce za vítěze Masters, kterým právo nosit zelené sako náleží.

 

3) Nekuřte cigarety

Ale ten nejtlustší a největší doutník, jaký doma najdete. Byť legendy Masters kouřily převážně Lucky Strikes a Camelky, nenajdete lepší příležitost odlišit se.

 

4) Nedělejte z toho bramboračku

Žádné výkřiky jako třeba „You da mans!!!“ nebo „Get in the hole!!!“ nebo podobné další lamí komentáře. Tohle je Masters lidi!

 

5) Žádné podpisy pro dospělé

Jakmile je vám, řekněme, přes pětadvacet, nestoupejte si do řady na podpisy a nechte to dětem. Moc dobře si umíme představit, co padesátník udělá se všemi těmi podepsanými kšiltovkami a vlajkami, až se vrátí domů, aby měl na pivo nebo vyhlídnutý modýlek letadla, v horším případě na partičku pokeru.

 

6) Nesnažte se prodat nevyužitou vstupenku

Nezatknou vás za spekulativní obchody, ale za veřejné pobuřování! A můžou vám ve finále doživotně zakázat vstup do Magnolia Lane…

 

Grabmasters mají taky své vlastní fanoušky – diváky – patrony. Jen jim tady říkáme jinak!

 

Board of Governors jednomyslně rozhodl a vydal výnos, podle kterého každý divák na Grabmasters ponese oficiální titul KAMARÁD!

 

A jaká jsou nepsaná pravidla pro KAMARÁDY na Grabmasters? Vemte si mobil, ať máme co nejvíc fotek a videí! Jestli máte doma zelené sako, prosím noste ho! Třeba se sejde najednou víc zelených sak než v Augustě! Jestli jste kuřáci tak si přineste, co rádi kouříte. Jestli jste nekuřáci, tak se nebojte, v klubovně se nekouří! Udělejte nám z toho klidně bramboračku! Copak to není paráda, slyšet po proměněném puttu na double bogey na dvojce hromadný výkřik tří diváků „Ty krááááásssoooooo!!!!“? Komentujte všechno, co uvidíte! Kdokoliv si řekne o podpis kohokoliv je vítán! A abychom předešli spekulacím se vstupenkami, žádné jsme nevytiskli.

 

íště přineseme svoji verzi amerického „The Masters Spectators Guide“, který se v našem lokálním provedení a v souladu s naší terminologií ovšem jmenuje „KAMARÁDŮV PRŮVODCE GRABMASTERS“. Najdete v něm spoustu užitečných rad, jak si Grabmasters užít. Po dlouhém zvažování a jedné plenárce jsme rozhodli, že se v letošním roce ještě nebudou zavádět zvláštní balíčky pro NEJLEPŠÍ KAMARÁDY, které na jiných turnajích znáte pod trapným názvem V.I.P.

 

Máte se na co těšit!