Grabmasters a CZDGA

Během pátého ročníku Grabmasters proběhlo v „tichosti“ jakési demo charity. Stejně jako na turnajích PGA vybírají hráči mezi sebou za každý zahraný eagle 1000 dolarů na charitu, zkusili jsme i my vybírat mezi našimi hráči. 1000 dolarů je i na naše poměry dost peněz a vybírat za zahrané eagly nám přišlo trochu diskriminující, protože by si tuto disciplínu nemohl užít každý.

Upravili jsme tedy pravidla a vybírali 10 korun za zahraný par. V první větě jsem zmínil, že akce proběhla v „tichosti“. To proto, že jsme to předem nikde neavizovali ani nepropagovali a tajemství, proč stojí na stole před klubovnou skleněná nádoba s penězi jsme prozradili pouze těm, kteří se zeptali.

Celá akce vypadala na začátku velice nadějně, protože prvním, kdo přispěl byl Ivo Neuwirth. Bohužel si vše rozmyslel v okamžiku, kdy se dozvěděl, že to není na večer, ale na charitu. Bylo to zvláštní rozhodnutí, když uvážíme, že Ivo v našem startovním poli rozhodně patří k nejhendikepovanějším 😂.

Ačkoliv vše proběhlo tak, jak je popsáno výše, vybrali jsme obnos blížící se 6000 korunám a tuto částku jsme se rozhodli věnovat našim přátelům – Česká golfová asociace hendikepovaných (CZDGA), kteří jistě budou vědět, jak s nimi naložit.

Ještě jednou bychom rádi poděkovali všem, kteří se tajné charity zúčastnili a svými výkony přišpěli na dobrou věc a zejména pak Ondřej Lieser, který byl rozhodně naším největším přispěvatelem a platil nejen za pary, ale i za lepší výsledky (birdie, eagle), kterých měl požehnaně a navíc vím, že dával i „dýška“.

Vybraná částka byla již převedena na transparentní účet hendikepovaných golfistů a v současné době jednáme i o jejich premiérové účasti na našem turnaji v roce 2018.

Photo: Zdeněk Sluka