Podmínky soutěže

Formát hry:
72 jamek (18+18+18+18) na rány bez vyrovnání ve čtyřech stanovených kolech

Kategorie:
Smíšená, pouze na písemné pozvání.

Odpaliště:
Muži bílá Ženy modrá

Kapacita turnaje pro rok 2019: 87 hráčů
Kapacita turnaje Grabmasters je stejná jako kapacita předchozího ročníku The Masters.

Kvalifikační kategorie hráčů určují přednost v pořadí při potvrzení pozvánky.Nejsou samy o sobě automatickou garancí startu.

Hráč/ka smí startovat pouze na pozvání Board of Governors a tuto pozvánku musí potvrdit ve stanoveném termínu.
Pokud tak neučiní, bude eventuální pozdější přihláška přesunuta do kategorie14 a v případě neukecání Forbyho rovnou do kategorie 19.

Jmenné seznamy těch, kdo splnili startovní podmínky pro rok 2019 a tím pádem obdrželi pozvánku na 7. ročník Grabmasters. Plus důležité doplňující informace ke kvalifikačním kategoriím pro rok 2019:

1) Do kategorie 1 spadají tito hráči (řazeno dle české abecedy); Tomča BURDA, Ali BURDOVÁ, Bobeška BURDOVÁ, David FORBELSKÝ, Václav KOČÍ
1a) Do kategorie 1a spadají tito hráči (řazeno chronologicky); Petr TICHÝ, Michael JON, Honza MARTINÍK

2) Do kategorie 2 spadají tito hráči (řazeno chronologicky); Andy ŠKRAŠKOVÁ, Vojta HŘÍBAL, Ondra LIESER

3) Do kategorie 3 spadají tito hráči (řazeno dle umístění); Aleš PROCHÁZKA, David MAKOVSKÝ, Jan VLTAVSKÝ, Lubor BÍLEK, Zdeněk KOTRBA, Jiří BOLEHOVSKÝ, Kristýna NAPOLEAOVÁ.

4) Do kategorie 4 spadají tito hráči (řazeno dle české abecedy); AUGUSTIN Petr, HABADAPavel, HOZÁK David, KLOUD Tomáš, KYSELO Ondřej, LEDECKÝ Zdeněk, MARTINČIČRudolf, NEUWIRTH Ivo, NOVOTNÝ Jiří, PATOČKA Josef, RICHTER Jaroslav, ROUDNÝMilan, SHEJBAL Pavel, ŠIMON Petr, ŠŤASTNÝ Jan, ŠUBERT Petr, ZAHRÁDKA Zbyšek,ZLATUŠKA Eduard, ZLATUŠKA Václav

5) Do kategorie 5 spadají tito hráči (řazeno dle české abecedy); ADAMOVÁ Monika,ANDONOV Dragan, BEČVÁŘ Tomáš, BORHY Oskar, DUŠÁTKO Jiří, ERNEST Otta, GAJDAPetr, HROCH Pavel, HUSÁK Jan, KOŠVANEC Petr, KRÁTKÝ František, LANČI Petr,MAKOVSKÝ Petr, MARCIŇA Roman, MARTINEC Vít, MAXOVÁ Marie, MORA JARAMILLO Diego, MUDRUŇKA Martin, PILAŘ Radek, POPELÁK Augustin, PROUZA Tomáš, RADA Petr,SEIBT Romain, SÜSSER Aleš, VACULÍK Jan

6) Do kategorie 6 spadají tito hráči (řazeno dle české abecedy); BALCAR Jiří, BOUDOVÁ Jitka, ČIHULA Petr, ČIHULA ST. Petr, ERBEN Tomáš, HROMEK Tomáš, HUSÁKOVÁ Kateřina, JAKOUBĚ Viktor, JENIS Jiří, KINSKÝ Oto, KOVAŘÍK Jakub, KUBÍČEK Pepa,MRÁKOTOVÁ Magdalena, SALAČ František, TOMÁNEK Petr, VIČAN Radek, VOJÁČEK Oldřich, VONDRÁČEK Martin, ZÁŘECKÝ Jiří

7) Kategorie nenaplněna (Jan Martiník, *kat 1a a Bobeška Burdová *kat 1) 8) Kategorie naplněna – neodehráno
9) Kategorie nenaplněna (Jan Martiník *kat 1a)

10) Dle seznamu členů, který poskytuje CZDGA, nejpozději do 1. 3. 201911) Rio de Janeiro 2016; Justin ROSE (ENG), Inbee PARK (KOR)

12) Muži
The Masters:

US Open:
The Open:
PGA Championship:

Patrick REED (USA) Brooks KOEPKA (USA) Francesco MOLINARI (ITA)Brooks Koepka (USA)

Ženy
ANA Inspiration:
U.S. Women’s Open:Women’s PGA Championship: Women’s British Open:
The EVIAN Champiosnhip:

Pernilla LINDBERG (SWE)Aryia JUTANUGARN (THA) PARK Sung-hyun (KOR) Georga HALL (ENG) Angela STANFORD (USA)

13) Říkejte si tomu klidně divoké karty… jména budou oznámena nejpozději 7. 4. 2019, aleBoard of Governors si vyhrazuje právo udělit hrací místo i po tomto termínu.

14) PGA Tour – Justin ROSE (ENG), European Tour – Francesco MOLINARI (ITA), LPGA -Ariya Jutanugarn (THA, *kat 12 ), LET – Georgia HALL (ENG)

15) Carmen ALONSO (ESP), Kateřina KRÁSOVÁ, Andrea PAVAN (ITA), Minkyu KIM (KOR),Ben STOW (ENG), Richard JOUVEN (FRA) Jan CAFOUREK, Aleš KOŘÍNEK, Ondra Lieser(*kat 2), Filip MRŮZEK

16) Jana MELICHOVÁ, Šimon ZACH, Jakub BAREŠ
17) To ví nejlíp Forby a ti, kdo se tehdá zúčastnili…
18) Bude doplněno ke dni 31. 3. 2019, 12:00 Local Time19) Lavička pro ty, co se nevešli do kategorií 1-17

Ceny a sázky:
Vítěz získá sako a putovní pohár (tedy pohár nikoliv do trvalého vlastnictví!).
Vítězem se stane hráč s nejmenším počtem ran bez ohledu na status (Pro/Amatér).
Další v pořadí mohou získat věcné ceny.
V souladu s amatérským statusem je možno uzavírat před hrou i během ní přiměřené sázky.

Startovní listiny:

  1. sestavuje výhradně Board of Governors
  2. budou sestaveny pro první dvě kola podle požadavků hráčů, kteří potvrdí účast, hráči bez požadavků budou řazení podle aktuálních handicapů od nejlepšího k nejhoršímu.
  3. budou pro první dvě kola identické
  4. pro třetí a čtvrté kolo budou sestaveny dle výsledků po druhém kole a to následovně: pro kolo třetí 43-87 gap 1-42
    pro kolo čtvrté 87-43 gap 42-13 gap 12-1
  5. startovní listiny pro první a druhé kolo budou publikovány dne 9. 4. 2019 nejpozději ve24:00 Local Time, startovní listiny pro třetí a čtvrté kolo budou publikovány a.s.a.p. po zpracování výsledku posledního hráče po předchozích kolech na stránkách turnaje (www.old.grabmasters.cz) a serveru ČGF.
  6. nedochází k úpravám zveřejněných startovek. Úpravy startovních časů po zveřejnění ve velice vážných případech může udělat pouze Board of Governors!

Poznámka 1: Board of Governors bude akceptovat a zohledňovat požadavky na startovní časy nebo sestavení flightu pouze a jenom v písemné podobě. Požadavky musí být zaslány na email, který bude včas zveřejněn na stránkách www.old.grabmasters.cz

page4image25876672

Poznámka k poznámce 1: Protože se může stát, že se na jeden konkrétní startovní čas přihlásí třeba i tři plné flighty, mohou se v konečné startovní listině startovní časy od požadovaných lišit plus mínus o 22 minut. Jinými slovy Board of Governors se bude snažit vyhovět, ale nemusí vždy vyhovět stoprocentně, protože to prostě nebude technicky možné.

Přerušení hry – nebezpečná situace:
Jestliže je hra Pravidlovým výborem (viz. http://old.grabmasters.cz/vybory/) přerušena z důvodu nebezpečné situace, nesmí hráči pokračovat ve hře, dokud Pravidlový výbor nenařídí obnovení hry. Pokud hráč hru okamžitě nepřeruší, je diskvalifikován.

Okamžité přerušení hry (nebezpečí): Jeden dlouhý zvukový signál.
Přerušení hry (tma, mlha, nehratelné hřiště): Tři po sobě jdoucí zvukové signály, opakovaně.Obnovení hry (organizuje Pravidlový výbor!): Dva po sobě jdoucí zvukové signály, opakovaně. Poznámka: Hráč může sám přerušit hru, pokud se obává nebezpečí blesku

Recording:
Pokud nebude uvedeno jinak, score karta je považována za odevzdanou, když ji hráč uloží do zelené plastové krabičky. Lokace krabičky bude vždy upřesňována dle vývoje počasí a toho, kde bude zpracování výsledků probíhat.
Po uložení do zelené plastové krabičky již není možné na kartě cokoliv měnit či doplňovat.

Rovnost výsledků:
Pokud na prvním místě bude po ukončení předepsaných kol rovnost výsledků u dvou či více hráčů, bude následovat rozehrávka formou náhlé smrti na jamkách v pořadí 1 – 2 – 18 a toaž do rozhodnutí. Ostatní místa se dělí.

Kodex chování:
Nová edice Pravidel golfu s platností od 1. 1. 2019 dává Board of Governors právo definovat Kodex chování pro turnaj. My toto právo hodláme využít a pečlivě diskutujeme všechny aspekty tohoto důležitého dokumentu. Včas s ním budete seznámeni.

Turnaj uzavřen:
Turnaj je uzavřen předáním saka vítězi.

Důležité!
Board of Governors si ponechává právo měnit potřebné parametry před i během turnaje tak, aby byla zachována férovost soutěže. Například v případě nedohrání kol/a kvůli počasí může být turnaj zkrácen nebo zaveden po libovolném kole cut.

page5image26099712

PAR3 Contest

Je nepovinná společensko-sportovní předehra Grabmasters, určená výhradně účastníkům Grabmasters. Probíhá na par 3 akademii. Hraje se na devět jamek par 3. Není potřeba se přihlašovat. Startovní listina se nesestavuje. Čas prvního teetimu je určen ryze a jenom a pouze zájmem hráčů odehrát Par 3 Contest. Vítězem se stává hráč/ka s nejmenším počtem ran. V případě rovnosti na prvním místě bude sehrána play-off ve formátu náhlé smrti od jamky číslo 1 (akademie) a to až do rozhodnutí. Při rovnosti na jiných, než prvním místě, jsou tato místa dělená.