Summit mezinárodních rozhodčích???

V termínu konání Masters se ve světě moc turnajů nehraje. Ne, tento termín není posvátný. Důvodů je víc. V Evropě sezóna teprve pomalu startuje a většina golfistů má ještě hole na půdě, v Asii a v Africe …. čert ví, co se tam děje a pro pořadatele velkých turnajů tento termín ztrácí své kouzlo, protože hvězdy, které by rádi viděli na svých turnajích jsou v Augustě.

Je tu však ještě jeden zásadní důvod, proč tomu tak je. Masters je velký a významný turnaj, který kromě všeho možného ostatního každoročně spotřebuje i velké množství rozhodčích a je všeobecně známo, že světové zásoby golfových rozhodčích nejsou nevyčerpatelné. A jak chcete pořádat turnaj, když ve stejném termínu probíhá Masters i Grabmasters???

I v tomto ohledu se situace Grabmasters s přibývajícími ročníky zlepšuje a i my rozšiřujeme rozhodcovský park. Co byste nakonec tak na začátku dubna asi chtěli pískat když ne Masters??? Asi nejspíš Grabmasters. Je pravda, že když jsme ještě byli maličký významný turnaj, mohli se rozhodčí o jakémsi rozhodování bavit, ale dnes, když se Grabmasters stalo velkým významným turnajem, stalo se i jasnou volbou značné části mezinárodních rozhodčích a pokud víme, tak ani jeden z nich neváhal a o americkém turnaji ani neuvažoval.

Česká republika disponuje v současné době 18 rozhodčími, kteří mají mezinárodní licenci a 5 z nich se sejde 10. dubna na Grabštejně. Pro snažší orientaci – na Mezinárodním mistrovství ČR, které se konalo v srpnu v Šilheřovicích, byli pouze čtyři.

Nevím, jak vy, ale já svou zelenou kartu rozhodně nechávám na Grabmasters doma v šuplíku. Protože v takové koncentraci bych o ni klidně mohl přijít.

Michael MJ Jon a David Forby Forbelský sledují z odpaliště patnáctky nestandartní chování hráčů na greenu též jamky.
Petr Vigo Rada … vypadá skoro jako přítel, ale nenechte se zmást.
Jiří Kaminský … machýrek na Swilcan Bridge aneb kam chodí rozhodčí na kobereček?
MJ a jeho taneček s dvaačtyřicítkou. Co to znamená už si bohužel nepamatujeme. Každopádně 42. hole-in-one v kariéře to rozhodně není.
Dalibor Procházka – poměrně civilní fotka. Nemějte strach, od těch kompromitujících nás dělí už jenom 22 dní.