Vigo a jiná havěť …

… aka kategorie 666, která se nám tak nějak objevila, aniž by si toho kdokoliv řádně všiml, aka bacha na kouzla i kouzelníky.

Jistě víte, tedy doufáme, že víte, že na tomto odkazu http://old.grabmasters.cz/players-2020/ najdete aktuální seznam hráčů Grabmasters i s kategoriemi, které je opravňují k tomu, aby byli (za prvé) pozváni a (za druhé) tím pádem mohli hrát. Protože, jak víte, Grabmasters není turnaj z kategorie „hej počkej, kam jdeš, já jdu taky“, že… Nikdy nebyl a nikdy nebude.

Tak nějak z ničeho nic, jakoby kouzlem, se nám v hráčských kategoriích (výjimkách, chcete-li) objevila kategorie s ďábelským číslem 666 a jedním jediným jménem. Stejně tajuplným, jako název kategorie. Vigo je jediným hráčem v kategorii 666 se jménem „Vigo a jiná havěť“. Jak k tomu došlo? Těžko popsat, co při psaní těchto řádků cítím.

Sedmadvacátého února zjistil jeden z členů Governorů, že se jméno Vigo objevilo na seznamu přijatých hráčů. Včetně zbrusu nové kategorie 666. Zeptal se telefonicky dalších Governorů, co že to jako má být. Ano, byl to Governor Otec David Forby Forbelský, který jediný má právo uvést do turnaje kohokoliv, kdo si urputnou účastí v předchozích letech nevybojoval účast – to je myslím jednoduché vysvětlení, proč otec zakladatel Governor volal ostatním Governorům. Když se ukázalo, že s tím nemá nikdo z ostatních Governorů nic společného, Forby Viga i kategorii prostě smazal. Druhý den bylo vše zpět. Forby opět mazal, opět se přes noc jméno Vigo vrátilo na seznam. Poté, co Forby opět jméno vymazal, přišla mu prostřednictvím sociální sítě takřka asociální zpráva. „Ty poslyš, už to nemaž.“ Ano, tak zněla. Forby nebojácně odpověděl v podobně asociálním duchu – „Nebo co?“ a dostalo se mu výhrůžky, kterou byste v golfu jen těžko pohledali: „Nebo uvidíš!“ Zajímavé je, že se u odeslané části této komunikace ve Forbyho telefonu objevilo datum 30. 02. 2020!

Co všechno se stalo následující den? Výčet událostí, které následovaly, následuje:
1) Pražská burza prožila krvavý týden.
2) Čínská ekonomika kvůli koronaviru totálně „klekla“.
3) Satelitní snímky ukázaly dramatický pokles znečištění v Číně.
4) Nejbohatší lidé světa kvůli koronaviru od pondělí zchudli každý o více než 200 miliard korun, premiér Andrej Babiš přišel o necelých pět miliard.
5) Amulet proti koronaviru stojí dvě stě korun.
6) Žena jednoho partnera zavraždila, další dva se pokusila zabít, a…
7) … a řidičům se od pondělí zkomplikovala doprava do Dvora Králové nad Labem.

Uznáte sami, že čelit tak silnému psychickému nátlaku, vyvolanému bezesporu magickými silami, nebylo v lidských silách. Proto Governoři rozhodli, že kategorie Vigo a jiná havěť zůstane v platnosti a její jediný nositel (viz. snímek) se bude Grabmasters 2020 definitivně účastnit s námi.

text: MJ
photo: MJ