World Amateur Golf Ranking

Čtyři ročníky Grabmasters máme za sebou a opět je na čase nahlédnout za dveře přítomnosti a turnaj zase trochu postrčit.

To, že si Grabmasters za pouhé čtyři roky vybudovalo jméno a popularitu prestižního turnaje je chvályhodné, ale stále turnaj ještě nemáme tam, kde si ho představujeme.

I pro pátý ročník jsme pro vás připravili malou novinku, která by měla být tou pověstnou třešinkou na dortu. Snad tedy nebudete zklamaní.

Kdo navštěvuje pravidelně naše stránky, jistě zaregistroval změnu banneru v záhlaví webu. Kromě nové grafiky do něho totiž přibylo i logo WAGR. Jedná se o organizaci, která ná na starosti Světový amatérský golfový žebříček. Je jasné, že do tohoto žebříčku se započítávají pouze ty nejvýznamnější golfové události celého světa a bylo by smutné, kdyby mezi těmito turnaji Grabmasters chybělo.

Vše jsme tedy se zástupci WAGR projednali a již v roce 2017 bude Grabmasters zařazeno na seznam zkušebních akcí WAGR, což znamená, že pokud splníme všechny podmínky, které pro pořádání těchto akcí Světový amatérský žebříček vyžaduje, budeme v roce 2018 do žebříčku oficiálně zařazeni.

Co z toho pro naše hráče plyne? Hráči a hráčky, kteří již figurují na Světovém amatérském žebříčku získají další porci bodů a ti, kteří na žebříčku ještě nefigurují, budou bojovat o svůj vstup do této vybrané společnosti.

Stejně jako v životě, i v golfu platí pravidlo „něco za něco“. V tomto místě totiž končí část – co jsme udělali my pro vás – a začíná ta druhá – co musíte udělat vy pro nás – jednou z podmínek, kterou musíme splnit je totiž kvalita výsledků dosažených nejlepšími hráči a hráčkami turnaje.