Ondra Lieser je vítězem Grabmasters 2017

Po čtyřech dnech golfu bez konce jsme došli na samotný závěr turnaje. Poslední jamka byla posledním flightem dohrána, výsledky spočítány a ceny předány.

Vládcem Grabmasters 2017 se stal Ondra Lieser, který nakonec udržel dostatečný náskok před svými pronásledovateli a nepřipustil drama na posledních jamkách.

Je pravdou, že Ondra je profesionál a že šance na vítězství se pro nás ostatní dost zmenšila, ale na druhou stranu jsme měli úžasnou příležitost podívat se, jak se také dá naše hřiště zahrát. Někteří z nás měli to štěstí, že s ním šli ve flightu, mnozí z vás se vydali na hřiště s jeho flightem, aby se podívali. To znamená, že Ondrova mise byla splněna a byla by splněna i kdyby nevyhrál. Ukázal nám golf z jiného pohledu a myslím, že se mu to náramně povedlo.

Ve čtvrtek si hřiště prohlédl a na devítce zahrál -2, v pátek v nejhorším počasí celého turnaje už věděl odkud kam hrát a přinesl -7. Šedesátpět ran je novým rekordem hřiště a kdo ho viděl hrát, jistě pochopil, že na hranicích svých možností stále ještě není. Rezervy tam rozhodně byly. Sobotním kolem potvrdil, že páteční výsledek nebyl náhodou a zahrál znovu 65 ran. Do finálového kola tedy šel s komfortním náskokem před zbytkem pole a ač se domácí hvězdy snažily ještě konečný výsledek zvrátit, nepodařilo se.

Vítězi, Ondrovi Lieserovi gratulujeme a jsme rádi, že svým vítězstvím nám chtě nechtě automaticky potvrdil svou účast i pro příští ročník, protože i kdyby nehrál, bude muset minimálně nahodit sako a přijet nám ve středu uvařit.