Další milník v historii Grabmasters

Z historického hlediska velice významnou událostí pro Grabmasters je skutečnost, že v letošním roce byla poprvé aplikována kvalifikační podmínka číslo 11.

V nedělních večerních hodinách se do turnaje totiž přihlásil pan Tomáš Prouza, člen CZDGA, Mistr republiky a reprezentant. Úspěšný golfista, který se ve startovním poli nás, ostatních invalidů, za své výsledky rozhodně nebude muset stydět …. aby také ano, když ve výsledkovce bude daleko před námi.

Otázka zní: máme to zapotřebí? Opravdu musíme do turnaje přibírat hráče, kteří se nám budou posmívat a zabírat nám místa na předních pozicích?
Všichni víme, že odpověď je stejně jednoduchá, jako otázka. Určitě. Rozhodně chceme mezi sebou přivítat hráče, kteří se rozhodli postavit okolnostem a stát se golfisty přesto, že jim to nebylo souzeno nebo že jim v tom bylo zabráněno. Proto se je snažíme podpořit jak jen to jde a hrací místa v turnaji právě pro ně, jsou naším poděkováním, že šíří slávu golfu a každý den ukazují všem ostatním, že to jde.

Tomáše Prouzu proto vítáme v našich řadách, ale také slibujeme, že než se postaví na start turnaje (protože jsme viděli jeho hru na fotkách) si ho raději ještě pořádně proklepneme.