Vítězkou 8. ročníku Grabmasters se stala Bobeška Burdová

Osmý ročník Grabmasters byl v mnoha ohledech speciální. Ze známých důvodů se nekonal v tradičním termínu, kterým je 2. víkend v dubnu, konal se dokonce v jiném termínu než Masters v Augustě, které přijde na řadu až v listopadu. Na start turnaje se postavilo historicky nejvíc hráčů, padly mnohé rekordy, letošní turnaj přinesl mnohé novinky, technicky jsme se opět posunuli o malý krůček vpřed.

Ovšem tou největší změnou oproti předchozím rokům je fakt, že turnaj po šesti letech opět ovládla žena. Historicky druhou vítězkou Grabmasters se stala Bobeška Burdová a v neděli 7. června 2020 oblékla Zelené sako, které jí předal loňský vítěz Václav Lébl jr.

Bobeška ovládla čelo turnaje už v prvním kole, kdy zahrála 4 rány pod par a od té chvíle si průběh celého turnaje kontrolovala a nepustila nikoho na dostřel. V dalších kolech přinesla do klubovny výsledky 71, 71 a 68 ran a celkovým skóre -10 ran stanovila nový rekord turnaje, který dosud držel Ondra Lieser se svými -6.

Sobotní „múvink dej“ sice zamíchal pořadím a Ondra Lébl, který Bobešce šlapal na paty, se svým kolem -5 přiblížil na dostřel, takže se dalo očekávat nedělní drama. To skutečně přišlo, akorát ne v té podobě, kterou jsme předpokládali. Ondra na začátku kola lehce zaváhal a do hry se nečekaně dostal David Siegel. Neděle tedy přinesla jeden z nejtěsnějších rozdílů mezi prvními dvěma hráči a divákům, kterých jsme u posledního greenu a na vyhlášení napočítali nepočítaně, drama do poslední jamky.