Restaurace bagu

Ještě než se dostaneme k jednotlivým kapitolám Pojizerského slabikáře začátečníka hry golfové, dlužíme vám informaci o restauraci bagu. Možná některé z vás zklame fakt, že restaurace bagu není recenze exotického pohostinsví, ale jedná se o pokus o uvedení nalezeného historického golfového bagu do původního, nebo do původnímu co nejpodobnějšího stavu.

Nebyla to lehká záležitost, protože se jednalo o poměrně atypický, odlehčený model ve formátu, který se dnes nazývá „pencil“ nebo „weekender“, tedy bag, jehož primárním úkolem nebylo pojmout kompletní set 14 holí, ale spíše bezpečně přepravovat půlset na rychlé kolo či driving.

Velkým problémem bylo pochopitelně shánění originálních náhradních dílů, protože se nám nepodařilo zjistit značku neboli výrobce a proto jsme museli komunikovat se všemi dobovými výrobci golfového vybavení a že jich tenkrát nebylo málo. Celá akce zabrala více než půl roku našich životů, ale věříme, že se nakonec dílo podařilo a výsledek vypadá velice dobře.

Všimněte si, že tento, jak se nakonec ukázalo velice vzácný speciál má totiž jednu funkci navíc. Pokud si totiž zájemce zakoupil v akci bagy dva, mohl využít v té době nevídanou vlastnost. Dnes bychom takový bag nazvali nejspíše hybridním. Pokud totiž z kostry bagu odstraníte horní a dolní pouzderník, zbyde vám vlastně dřevěná lyže ve formátu dnešních bigfoot,  opatřená provizorním vázáním. Spojením opěrných nožiček vzniknou dvě hole dostatečné délky a tak pro golfistu, uvíznuvšího v nečekané sněhové bouři, nebyl problém dopravit se na nejbližší nádraží.